Str. Ion I.C. Brătianu | 400079 Cluj-Napoca | România
slider 13.jpg
slider 01.jpg
slider 02.jpg
slider 12.jpg
slider 03.jpg
slider 04.jpg
slider 05.jpg
slider 06.jpg
slider 11.jpg
slider 10.jpg
slider 09.jpg
slider 08.jpg
slider 07.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Despre noi

Editura MediaMusica este clasificată ca Editură de categoria A în domeniul Științelor Umaniste de către Consiliul Național al Cercetării Științifice:

Pentru verificarea recunoașterii CNCS a Editurii MediaMusica, vă rugăm să accesați link-ul de mai jos al site-ului oficial CNCS (poziția 124): http://www.cncs-nrc.ro/wp-content/uploads/2021/09/categorii.Edituri.Site_.CNCS_.2020.2021.pdf

Înființată în anul 2001 la Cluj-Napoca, într-un mediu concurențial tot mai accentuat, Editura MediaMusica, a Academiei Naționale de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, constituie, prin valorile culturale, științifice și didactice pe care le-a promovat, o prezență semnificativă pe piața cărții muzicale din România.

Beneficiind de aportul valoros al unor autori sau colective de autori din mediul academic - cercetători, cadre didactice, oameni de cultură, personalități ale vieții publice - editura și-a câștigat un prestigiu incontestabil, mai ales în ceea ce privește publicarea de carte universitară, din domenii de vârf ale artei contemporane.

Editura are propria tipografie, în incinta Academiei Naționale de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, dotată cu mașini și utilaje performante, cu care realizează lucrări dintre cele mai complexe și la un nivel calitativ corespunzător standardelor europene.

În anii activității sale, Editura MediaMusica a Academiei Naționale de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, a publicat titluri de referință în domeniu, în limba română și în alte limbi, de autori români și străini, lucrări care au fost premiate la concursuri naționale și internaționale.

În anul 2020, editura a fost recunoscută de Consiliul Național al Cercetării Științifice (C.N.C.S.) ca editură de categorie A (Categorii edituri CNCS).

Scopul principal al Editurii:

  • valorificarea producției muzicologice și didactice a cercetătorilor și practicienilor din învățământul muzical
  • tipărirea și propagarea partiturilor compozitorilor contemporani
  • colaborări în domenii interdisciplinare, care vizează aspecte ale culturii și artei din toate sferele învecinate (literatură, teatru, arte plastice etc)

Publicații periodice ale editurii: